BounCelaisten tie WAGC:iin!

Trampoliinivoimistelun Suomen maajoukkueen matka kohti vuoden 2017 World Age Group Competitionia alkaa maanantaina! Bulgarian Sofiassa käytävä ikäluokkien maailmanlaajuinen kilpailu kokoaa yhteen parhaat trampoliinivoimistelijat ympäri maailman. Kilpailuun osallistuu huikeat yli 800 urheilijaa. Kilpailut käydään kaikissa neljässä trampoliinivoimistelun lajissa: yksilötrampoliinilla, synkrotrampoliinilla, tuplaminitrampoliinilla sekä tumblingissa.

Suomen edustajaksi pääseminen WAGC-kilpailuun on ollut bouncelaisille pitkä ja työntäyteinen projekti. Karsintakilpailut käytiin keväällä 2017, joista tärkeimpänä oli Suomen Voimistelupävät kesäkuun alussa. Näyttökilpailuissa jahdattiin ikäluokittain asetettuja yhteispisteitä, jotka oikeuttaisivat kisapaikkaan. Lisäksi tiedossa oli se, että jokaiseen luokkaan saattaisi pyrkiä useampi voimistelija, kuin joukkueeseen mahtuisi. Yksi maa voi ilmoittaa yksilökilpailuluokkaan enintään 4 voimistelijaa ja synkroon 2 paria.

Tarkalleen vuosi takaperin BounCessa asetettiin kova tavoite. Kisoihin pääsisi yhteensä 4 voimistelijaa, kaksi yksilökisaan ja yksi pari synkroon. Tiedossa kuitenkin oli tiukkaakin tiukempi kilpailu edustuspaikoista ja Suomen huimasti noussut taso trampoliinivoimistelussa. Tavoite pidettiin mielessä jokapäiväisessä harjoittelussa ja aika usein myös vapaa-aikana salin ulkopuolella. Huhtikuussa Tampereella ensimmäinen synkroparimme ylitti karsintapisterajan juuri ja juuri, vain 0,025 pisteellä. Ehkä juuri siitä lisääntyi tekemisen rentous ja vahva usko siihen, että muutkin kisoihin tavoittelevat voisivat täydellisesti onnistuessaan saavuttaa rajat. Kevään Frivolten kilpailu oli kisakarsintojen kannalta mieletön, kun kaikki kisoihin haaveilleet neljä yksilövoimistelijaa rikkoi WAGC-rajan toinen toisensa jälkeen, mitalisijoista puhumattakaan. Suomeen palasi onnellinen joukkue, jonka todellinen valmistautuminen kohti tähän mennessä tärkeintä tavoitetta olisi vasta alussa.

Suomen 12 voimistelijan joukkueessa on 4 bouncelaista; Kiia Kukkonen, Lilli Rossi, Reea Eräheimo ja Ella Korhonen. Kaikki BounCen voimistelijat kilpailevat yksilötrampoliinin lisäksi myös synkrossa. Kilpailu alkaa torstaina 16.11. ja jatkuu aina sunnuntaihin 19.11. asti.

 

Suomalaisten kilpailuaikataulu:

TO 16.11.

Synkro 17-21v. (Oona Eskola/ Salla Tamper ja Oona Tujula/ Saana Salli)

PE 17.11.

Yksilö TRA 13-14v. (Lilli Rossi, Kiia Kukkonen, Reea Eräheimo)

LA 18.11.

Yksilö TRA 15-16v. (Ella Korhonen, Lili Walta, Nea Markkula, Oona T.)

Synkro 13-14v. (Lilli/ Reea)

SU 19.11.

Yksilö TRA 17-21v. (Antti Tuuri, Elsa Walden, Saana, Salla, Oona E.)

Synkro 15-16v. (Ella/ Kiia, Lili/ Nea)

 

Kilpailun viralliset nettisivut: http://www.trawchsofia2017.com/wagc/#home-2

FIG:n sivut: http://www.fig-gymnastics.com/site/competition/view?id=15075

Facebook: Trampoline World Championships 2017, Sofia – Bulgaria