EM-kisoissa tehtiin historiaa!

Trampoliinivoimistelun nuorten ja aikuisten Euroopan mestaruuskilpailut saatiin päätökseen sunnuntaina Azerbaidzanin Bakussa. Suomesta mukana oli 6 voimistelijan joukkue. Suomen Elsa Waldenilla oli kunnia edustaa Suomea kaikkien aikojen ensimmäisenä urheilijana aikuisten arvokisoissa. Elsa teki onnistuneet ja hienot suoritukset ja ylsi sijalle 33., kun 24 parasta jatkaa matkaa semifinaaleihin.

Junioreiden kilpailussa Lili Walta nappasi niin ikään ensimmäistä kertaa paikan yksilötrampoliinin semifinaaleihin pistein 90,950. Lilin loppusijoitus oli upeasti 18. Muut suomalaiset tässä sarjassa olivat Oona Tujula (40. sija pistein 88,440) sekä ensimmäisessä sarjassaan loistanut, mutta harmittavasti toisen sarjansa keskeyttänyt Ella Korhonen (58. sija pistein 70,595).

Synkrotrampoliinin alkukilpailussa molemmat Suomen parit onnistuivat tärkeimmässä mahdollisessa paikassa. Kilpailu finaalipaikoista oli tiukka. Suomen pari Ella Korhonen/ Oona Tujula raivasivat historiallisesti tiensä synkrofinaaliin ollen alkukilpailun jälkeen 6. pistein 78,675. Toinen parimme Lilli Rossi/ Reea Eräheimo tekivät koko ensimmäisen kierroksen 5. parhaat pisteet. Kokonaispisteet 76,900 riittivät tällä kertaa 15. sijaan ja vain yhden pisteen päähän viimeisestä finaaliin päässeestä parista. Finaalissa Ellan ja Oonan sarja katkesi harmittavasti, loputuloksena kuitenkin huikea 7. sija.

Tämänvuotinen EM-kilpailu oli kaiken kaikkiaan erittäin kovatasoinen. Senioreissa nähtiin useita olympiaedustajia niin naisten kuin miestenkin puolella. On hienoa huomata, kuinka trampoliiniosaaminen on kehittynyt Suomessa valtavasti lähivuosina. Voimme siis odotella hyvää menestystä tulevaisuudessakin!

Paljon onnea koko joukkueelle EM-menestyksestä!

Kiitos EM-joukkueen saamasta tuesta:

Constech Oy