Pietarista tärkeää arvokisakokemusta!

Suomen maajoukkue palasi syksyn kilpailukauden päättävästä Pietarin WAGC-kilpailusta viime viikolla. Tämänvuotiseen World Age Group Competitioniin osallistui lähes 1000 voimistelijaa yhteensä 42 maasta. Kilpailut käytiin jokaisessa trampoliinivoimistelun lajissa. Suomalaisia mukana oli yksilö- ja synkrotrampoliinilla. Suomen joukkue muodostui 13 voimistelijasta, kolmesta valmentajasta ja kahdesta tuomarista. BounCesta paikan kisoihin lunasti jopa neljä voimistelijaa.

Parhaasta kilpailumenestyksestä vastasi Tampereen Voimistelijoiden Elsa Walden 15. sijalla 17-21-vuotiaiden yksilötrampoliinilla. Saman ikäluokan synkrokilpailussa BounCen pari Ella Korhonen/Oona Tujula sijoittuivat hienosti 12. Tyttöjen 13-14-vuotiaiden synkrossa Kiia Kukkonen/ Sofia Ahtiainen olivat 16. ja 15-16-vuotiaissa Reea Eräheimo/ Nea Markkula sijoittuivat sarjan katkettua 19.

Yksilökilpailussa Kiia Kukkonen oli ikäluokkansa 38. ja Oona Tujula 34. Tyttöjen 15-16-luokassa oli epäonnea ja suomalaisten sarjat katkesivat.

Ensi vuonna WAGC kilpaillaan Japanissa. Toivottavasti näemme siellä niin ikään bouncelaisia! Karsinta Tokioon käynnistyy keväällä 2019.