BounCen harrasteryhmät ja tasot

TRAMPOLIINI -RYHMÄT: Ryhmässä harjoitellaan pääosin suorakaiteen muotoisella kilpatrampoliinilla.  Tavoitteena on oppia tekemään liikesarjoja, joiden jokainen liike on mahdollisimman näyttävä ja korkea. Välillä päästään kokeilemaan myös tuplaminitrampoliinia.

TUPLAMINITRAMPOLIINI JA TRAMPOLIINI -RYHMÄT Ryhmässä harjoitellaan pääosin tuplaminitrampoliinilla eli DMT:llä (double mini trampoline). DMT:ssä tehdään juoksuvauhdista kaksi liikettä trampoliinilla ja jälkimmäinen tullaan alas patjalle. Tavoitteena on saada molemmista liikkeistä mahdollisimman näyttävät. Liikkeitä harjoitellaan tuplaminitrampoliinin lisäksi myös tavallisella trampoliinilla.

TASOT: Trampoliinivoimistelun opetus BounCessa perustuu portaittaiseen etenemiseen. Yhdellä tasolla harrastaja on yleensä 1-3 vuotta, jonka jälkeen siirrytään seuraavalle tasolle oppimaan vaikeampia liikkeitä ja sarjoja. Harjoituksissa opitaan jatkuvasti uutta huolimatta siitä, kuinka pitkään harrastaja viipyy samalla tasolla. Lajin luonne mahdollistaa jatkuvasti haastavat harjoitteet, vaikkei volttimäärä lisääntyisikään! Keskustelethan ohjaajan kanssa siirtymisestä seuraavalle tasolle! Alla tarkemmat tasokuvaukset.

 

TRAMPOLIINI

ALKEISRYHMÄ (alkaen 7v.)

Lähtötaso: Aiempaa voimistelutaustaa ei vaadita, joten ryhmä on tarkoitettu ennen kaikkea uusille harrastajille. Vaikka uusi harrastaja osaisi pihatrampalla vaikeampiakin temppuja, on turvallisuuden vuoksi syytä lähteä liikkeelle alkeistasosta ja opetella perusliikkeiden oikeat suoritustekniikat kuntoon kilpatrampoliinilla ennen haastavampiin liikkeisiin siirtymistä.

Ryhmässä harjoitellaan seuraavia taitoja: Trampoliinivoimistelun oikeaan suoritustekniikkaan perustuva ponnistaminen, ilmalento ja alastulo, pysähtyminen, perushypyt, oikeat vartalon asennot, hypyt vatsalleen ja selälleen sekä volttipyörinnän alkeet. Kaikki uudet voimistelijat (lukuun ottamatta aikuisten ryhmää) ilmoittautuvat aina ensin alkeisryhmään.

Katso alkeisryhmien aikataulut ryhmäkalenterista ja hinnat sivultamme kohdasta harjoitusmaksut. Ilmoittautumaan pääset täältä!

 

ALKEISJATKORYHMÄ (alkaen 8v.)

Lähtötaso: On käynyt alkeistason ja voi ohjaajan arvion perusteella siirtyä alkeisjatkotasolle. Osaa suorittaa teknisesti oikein hypyt selälleen ja vatsalleen sekä perushypyt vartalon avauksella.

Ryhmässä harjoitellaan seuraavia taitoja: Trampoliinivoimistelun oikeaan suoritustekniikkaan perustuvat mattokierteet, liikeyhdistelmät, eteen voltti kerässä, taakse voltin alkeet. Harjoitteissa keskitytään avaruudellisen hahmottamisen kehittämiseen.

Katso alkeisjatkoryhmien aikataulut ryhmäkalenterista ja hinnat sivultamme kohdasta harjoitusmaksut. Ilmoittautumaan pääset täältä!

 

JATKORYHMÄ (alkaen 10v.)

Lähtötaso: On käynyt alkeisjatkotason ja voi ohjaajan arvion perusteella siirtyä jatkotasolle. Osaa suorittaa teknisesti oikein yleisimmät mattokierteet, eteen voltin kerässä sekä volttipyörinnän taaksepäin.

Ryhmässä harjoitellaan seuraavia taitoja: Trampoliinivoimistelun oikeaan suoritustekniikkaan perustuva volttipyörintä eteen ja taakse (kerä, taitto, suora), Barani ja haastavammat liikkeet, kuten Flying, ball out ja Lazyback sekä kaikkien näiden yhdistelmät.

Katso jatkoryhmien aikataulut ryhmäkalenterista ja hinnat sivultamme kohdasta harjoitusmaksut. Ilmoittautumaan pääset täältä!

 

EDISTYNEET (alkaen 14v)

Lähtötaso: On käynyt jatkotason ja voi ohjaajan arvion perusteella siirtyä edistyneet-tasolle. Osaa suorittaa teknisesti oikein voltit eteen ja taakse (kerä, taitto, suora) ja niiden yhdistelmiä sekä baranin, flyingin, ball outin ja lazybackin.

Ryhmässä jatketaan jatkotasolla opittujen taitojen harjoittelua (korkeus, laatu, tekniikka) ja tehdään yhä vaikeampia liikeyhdistelmiä ja -sarjoja. Harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. Lazyback, Flying, Cody, Full, Barany ball out, Rudy sekä tuplavoltit.

Katso edistyneiden aikataulut ryhmäkalenterista ja hinnat sivultamme kohdasta harjoitusmaksut. Ilmoittautumaan pääset täältä!

 

FREESTYLE (alkaen 11v.)

Trampoliinihyppääminen ei ole vakavaa puuhaa. Tässä ryhmässä vaatimukset nilkkojen ojennuksista (niin hienoja kuin ne ovatkin) jätetään vähemmälle, ja keskitytään erilaisiin temppuihin. Lähtökohtana on turvallisuus. Freestyle- ryhmä on tarkoitettu nuorille tytöille ja pojille, jotka haluavat hyppiä kilpatrampoliineilla omia temppujaan turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Ohjaaja on paikalla ja antaa tarvittaessa neuvoja hyppijöille. Tunti perustuu kuitenkin vapaamuotoiseen harjoitteluun, eikä temppuja tarvitse opetella vain trampoliinivoimistelun tekniikoiden mukaan. Ryhmä soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muiden lajien oheisharjoitteluun tai vain hauskanpitoon!

Katso freestyleryhmien aikataulut ryhmäkalenterista ja hinnat sivultamme kohdasta harjoitusmaksut. Ilmoittautumaan pääset täältä!

 

TUPLAMINITRAMPOLIINI JA TRAMPOLIINI

ALKEET

Lähtötaso: Aiempaa voimistelutaustaa ei vaadita, joten ryhmä sopii myös uusille harrastajille. Mukaan ovat tervetulleita myös trampoliinia aiemmin harrastaneet tai harrastavat!

Alkeistasolla harjoitellaan oikeaan suoritustekniikaan perustuva juoksuvauhti, ponnistukset ja alastulo sekä perushypyt ja jokaisen omasta tasosta riippuen jopa voltti. Liikkeitä harjoitellaan tuplaminitrampoliinin lisäksi tavallisella trampoliinilla. Koska DMT on BounCen lajivalikoimassa uusi, ovat kaikki ryhmät vielä alkeistason ryhmiä. Jokainen etenee niissä kuitenkin oman tahtinsa mukaisesti.

Katso tuplaminitrampoliini ja trampoliini -ryhmien aikataulut ryhmäkalenterista ja hinnat sivultamme kohdasta harjoitusmaksut. Ilmoittautumaan pääset täältä!