BounCen harrasteryhmät ja tasot

Trampoliinivoimistelun opetus BounCessa perustuu portaittaiseen etenemiseen. Yhdellä tasolla harrastaja on yleensä 1-3 vuotta, jonka jälkeen siirrytään seuraavalle tasolle oppimaan vaikeampia liikkeitä ja sarjoja. Harjoituksissa opitaan jatkuvasti uutta huolimatta siitä, kuinka pitkään harrastaja viipyy samalla tasolla. Lajin luonne mahdollistaa jatkuvasti haastavat harjoitteet, vaikkei volttimäärä lisääntyisikään! Keskustelethan ohjaajan kanssa siirtymisestä seuraavalle tasolle!

 

 

Alkeisryhmä

Lähtötaso: Aiempaa voimistelutaustaa ei vaadita, joten ryhmä on tarkoitettu ennen kaikkea uusille harrastajille. Vaikka uusi harrastaja osaisi pihatrampalla vaikeampiakin temppuja, on turvallisuuden vuoksi syytä lähteä liikkeelle alkeistasosta ja opetella perusliikkeiden oikeat suoritustekniikat kuntoon kilpatrampoliinilla ennen haastavampiin liikkeisiin siirtymistä.

Ryhmässä harjoitellaan seuraavia taitoja: Trampoliinivoimistelun oikeaan suoritustekniikkaan perustuva ponnistaminen, ilmalento ja alastulo, pysähtyminen, perushypyt, oikeat vartalon asennot, hypyt vatsalleen ja selälleen sekä volttipyörinnän alkeet. Kaikki uudet voimistelijat (lukuun ottamatta aikuisten ryhmää) ilmoittautuvat aina ensin alkeisryhmään.

Alkeis-jatkoryhmä

Lähtötaso: Osaa suorittaa teknisesti oikein hypyt selälleen ja vatsalleen sekä perushypyt vartalon avauksella.

Ryhmässä harjoitellaan seuraavia taitoja: Trampoliinivoimistelun oikeaan suoritustekniikkaan perustuvat mattokierteet, liikeyhdistelmät, eteen voltti kerässä, taakse voltin alkeet. Harjoitteissa keskitytään avaruudellisen hahmottamisen kehittämiseen.

Jatkoryhmä

Lähtötaso: Osaa suorittaa teknisesti oikein yleisimmät mattokierteet, eteen voltin kerässä sekä volttipyörinnän taaksepäin.

Ryhmässä harjoitellaan seuraavia taitoja: Trampoliinivoimistelun oikeaan suoritustekniikkaan perustuva volttipyörintä eteen ja taakse (kerä, taitto, suora), Barani ja haastavammat liikkeet, kuten Flying, Barani Ball out, Lazyback, Cody jne.

Freestyle

Trampoliinihyppääminen ei ole vakavaa puuhaa. Tässä ryhmässä vaatimukset nilkkojen ojennuksista (niin hienoja kuin ne ovatkin) jätetään vähemmälle, ja keskitytään erilaisiin temppuihin. Lähtökohtana on turvallisuus. Freestyle- ryhmä on tarkoitettu nuorille tytöille ja pojille, jotka haluavat hyppiä kilpatrampoliineilla omia temppujaan turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Ohjaaja on paikalla ja antaa tarvittaessa neuvoja hyppijöille. Tunti perustuu kuitenkin vapaamuotoiseen harjoitteluun, eikä temppuja tarvitse opetella vain trampoliinivoimistelun tekniikoiden mukaan. Ryhmä soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muiden lajien oheisharjoitteluun tai vain hauskanpitoon!

 

Oheisharjoittelijat

Kts. erillinen kohta vasemmasta sarakkeesta.